Frank (8 jaar)

Wij zijn nog steeds heel blij met de test die Frank heeft gemaakt en waardoor duidelijk werd dat hij hoogbegaafd is. Op school was hier namelijk een hele andere mening over. Vooral de juf had moeite met zijn gedrag. Het blijkt namelijk dat hij zich al enige jaren verveelde op school en hierdoor dwars gedrag ging vertonen. Dit was zijn manier van aandacht vragen. Helaas natuurlijk niet de juiste.

Het vreemde is wel dat school niet eerder heeft ingezien dat hij wel eens heel slim zou kunnen zijn. Zijn CITO scores waren namelijk erg hoog, zeker op taalgebied. Jammer genoeg werd dit iedere keer weer afgedaan als: “Het komt wel goed, mevrouw.” Wat voor ons juist meer onduidelijkheid gaf. Hij presteerde steeds minder. Al was hij thuis wel heel leergierig en geïnteresseerd.

Gelukkig werd ik door een collega op het werk getipt om eens te kijken bij de Leonardostichting voor hoogbegaafde kinderen. Toen ik de kenmerken zag, herkende ik veel en ben verder gaan zoeken en lezen. Doordat het inmiddels op school steeds slechter ging, werd het tijd om een test te laten doen. Dit was gelukkig snel mogelijk. Maar o, wat was dat spannend. En dan bedoel ik niet alleen voor het kind, maar ook voor de ouders. Er gaan allerlei gedachten door je heen. Ik had Frank van te voren niet verteld waarom de test werd afgenomen. Hij was wel een beetje zenuwachtig, maar heeft het goed gedaan. En hij vond het ook leuk om te doen. Er werden vele verschillende uitdagingen geboden.

De school kon helaas niets met de testuitslag. Hij had daar een stempel gekregen, waar hij niet meer vanaf kwam. Inmiddels waren er contacten gelegd met het Leonardo-onderwijs en gelukkig kon hij hier na enige weken terecht. Doordat hij met gelijkgestemde kinderen omgaat en een leerkracht heeft die heel goed met deze slimme kinderen kan omgaan is het weer een vrolijke jongen die met plezier naar school gaat.

Gelukkig is ons deze mogelijkheid geboden en kunnen wij genieten van een vrolijke jongen.