Louise (6 jaar)

Louise is de jongste van ons gezin. Met 2 grote zussen met een ontwikkelingsvoorsprong hadden wij al snel het vermoeden dat ook zij weleens een voorsprong zou kunnen hebben. Op onze school wordt hoogbegaafdenonderwijs aangeboden.

Daarom besloten we haar op 6-jarige leeftijd te laten testen. Louise is echter een meisje dat zich eerst vertrouwd moet voelen om zichzelf te laten zien. Bovendien is ze heel streng voor zichzelf en bang om fouten te maken. We hadden dan ook veel twijfel of ze zich tijdens een IQ-onderzoek wel veilig genoeg zou voelen om te laten zien wat ze in haar mars heeft.

We kozen voor Emke omdat zij veel ervaring heeft met IQ-onderzoek bij kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Emke stelde voor het onderzoek thuis in haar vertrouwde omgeving af te nemen. Dit bleek een hele goede zet, want dat maakte het voor haar veiliger. Ze had onmiddellijk een klik met Emke die de tijd nam om haar op haar gemak te stellen. Ze genoot van het onderzoek en vroeg ons na afloop wanneer Emke nog een keer terug kon komen. Het onderzoek was een echte eyeopener voor onze dochter. Door de positieve ervaring kreeg zij een heleboel vertrouwen in zichzelf.

Vooral de observaties die Emke toevoegde aan het verslag maakten het voor ons en voor de school heel duidelijk hoe Louise in elkaar zit. Het onderzoek was heel waardevol, vooral ook omdat weer heel duidelijk werd hoeveel meer zij in haar mars heeft dan ze op het eerste gezicht laat zien.  Onze dochter zit nu met veel plezier in groep 3 hoogbegaafdenonderwijs. Ze zit daar helemaal op haar plek. We zijn blij dat we besloten hebben het onderzoek door Emke uit te laten voeren en verwijzen vol vertrouwen andere kinderen naar haar door!